ابلاغيه و شيوه نامه اجرايي "برنامه ويژه مدرسه"

«برنامه ویژه مدرسه» سرآغازی مبارک برای آرزویی دیرینه است که در راستای رویکرد “مدرسه محوری” و سند برنامه درس ملی زمینه انعطاف در برنامه‌های درسی را فراهم می‌سازد.

بر اساس این طرح معلم و مدیریت مدرسه، 2 ساعت از برنامه درسی رسمی آموزش و پرورش را حذف می‌کنند و با رعایت چارچوب‌های مشخص، موضوعات و محتوای مورد نیاز را تهیه و جایگزین برنامه متمرکز سابق می‌نمایند. این موضوعات دامنه وسیعی از بهداشت فردی، محیط‌ زیست، آموزش‌های مراقبت از خود در برابر خطرات، مسائل اجتماعی و فرهنگی، فضای مجازی، کسب و کارهای جدید و ده‌ها موضوع دیگر را در برمی‌گیرد.

این طرح ویژه در گام نخست دوره دوم ابتدایی یعنی پایه‌های چهارم، پنجم و ششم و دوره متوسطه اول یعنی پایه‌های هفتم، هشتم و نهم را تحت پوشش قرار دهد.

مبنای اجرایی این طرح مطالعات متقنی است که از گذشته آغاز شده بود و بر اساس آن دستورالعمل‌های لازم تنظیم‌ شده است. نکته مهم آن است شاید در سال‌های آغازین طرح، تجربه و ممارست لازم برای تهیه برنامه‌های مورد نظر وجود نداشته باشد، از این‌رو برنامه‌های پیشنهادی برای آن 2 ساعت در هفته به‌صورت آماده و البته با مدل‌های مختلف و متنوع در اختیار مدرسه و معلم قرار خواهد گرفت.

اهمیت این طرح در آن است که با گسترش تدریجی آن، زمینه‌های لازم برای انطباق بیشتر برنامه‌های رسمی با نیازهای فردی و اجتماعی فراهم می‌شود. نیازهای محلی، منطقه‌ای و قومی مجالی برای توجه پیدا می‌کنند و ضرورت‌های فوری که به‌دلیل شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... بروز می‌کند، ظرفیت انعکاس در متن برنامه‌ رسمی را پیدا خواهد کرد.

مهارت آموزش و گسترش یادگیری‌های بچه‌ها در مهارت‌های زندگی قدرت تنفس بیشتری به دست می‌آورد و ده‌ها فرصت مغتنم دیگر که با این طرح، آموزش و پرورش را به اقتضایی بودن بخشی از برنامه رسمی نزدیک می‌سازد.

براي مشاهده ابلاغيه، شيوه نامه اجرايي و دستورالعمل‌های مربوط اينجا كليك نماييد.