اخبار سايت

راهِ گذر از چالشِ کمبود آب، آموزشِ همگانی است

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، مراسم نکو داشت کتاب درسی «انسان و محیط زیست»  پایه یازدهم، ساعت 10 الی 12 روز چهارشنبه 30 خرداد ماه 97 در تالار همایش های مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.مهندس حاج رسولیها مشاور وزیر نیرو ومدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن تشکر و قدردانی از مولفان کتاب درسی «انسان و محیط زیست» پایه یازدهم، افزود: وقتی سخن از آب به میان می آید، ناخودآگاه ذهن انسان معطوف به سازه های غول پیکر مانند سد و تجهیزات آن می شود، درحالی که امروزه رویکردها تغییر کرده و مدیریت یکپارچه و منسجم منابع آبی مورد توجه قرار گرفته است.

وی آگاهی عموم به ویژه دانش آموزان از مدیریت منابع روی زمینی و زیر زمینی و فرایند استحصال آن را امری ضروری برشمرد که می تواند رفتار آنان را در بزرگسالی تحت تاثیر خود قرار دهد. لذا یکی از اقداماتی که در وزارت نیرو مورد توجه قرار گرفته و در نشست های مختلف با استانداران و سایر مسئولان محور گفتگو بوده است. زیرا این گونه اقدامات از سدسازی نیز مهمتر است.

مهندس حاج رسولیها ضمن تقدیر از مولفان کتاب درسی «انسان و محیط زیست» پایه یازدهم، افزود: البته اِشکال و ضعف هایی نیز متوجه این کتاب است که باید در نشست های مشترک با متخصصان و کارشناسان در تجدید نظر و ویرایش های بعدی نسبت به رفع آن اقدام شود و این مساله چیزی از ارزش آن کم نمی کند.

وی ضمن اعلام آمادگی وزارت نیرو برای همکاری در تدوین محتوای آموزشی یادآور شد؛ معلمان می توانند برای عینیت بخشیدن به آموزه های نظری، بازدید از منابع آبی و سدها و آشنایی با فرایند استحصال آب را در دستور کار خود قرار دهند تا دانش آموزان بهتر قدرِ این نعمت الهی را بدانند.

مشاور وزیر نیرو با بیان این مطلب که از حُسن تصادف فرزندم در پایه یازدهم تحصیل می کند و کتاب «انسان و محیط زیست» را مطالعه کرده ام، تصریح کرد: دوستان در سازمان پژوهش زحمت زیادی کشیده اند تا این کتاب آماده شود، به عنوان اولین تجربه بسیار ارزشمند است و وظیفه خود می دانم از مولفان تشکر و قدردانی نمایم. البته ضعف هایی هم دارد که امید است در ویرایش های بعدی نسبت به رفع آن اقدام شود.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه نجات دریاچه ارومیه در سال 92، افزود: 300 تا 400 دریاچه ارومیه زیر زمین وجود دارد ولی چون دیده نمی شود، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

مهندس حاج رسولیها برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی برای افراد مختلف را ازجمله برنامه های در دست اقدام وزارت نیرو دانست که در جهت آگاهی بخشی به عموم مورد توجه قرار گرفته است.