اخبار سايت

حذف کلمات ارزشی کتاب درسی؛ از شائبه اجرای چراغ خاموش سند۲۰۳۰ تا ابهام زدایی از محتوای آموزشی

معاون دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب‌های درسی با تاکید بر حفظ ارزش‌ها در کتاب‌ها، علت حذف برخی کلمات در کتاب پایه دهم را توضیح داد.
كورش امیری نیا، معاون دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب‌های درسی ابتدايي و متوسطه نظري، درباره علت و هدف از حذف کلمات ذکرشده در كتاب درسي فارسي دهم چاپ سال ۹۶ اظهار کرد: با توجه به درخواست مکرر دبیران زبان و ادبيات فارسي سراسر کشور مبنی بر ابهام و پیچیدگی تصاویر شاعرانه درس «سپیده‌دم» در انتقال مضمون و برداشت‌های متعدد دبیران و انعکاس نامناسب مطالب به دانش آموز، تغییراتی در درس انجام شد در واقع دلیل حذف این شعر را گروه کارشناسی زبان و ادب فارسی ابهام و دشواری محتوایی ذکر کرده است.

وی بیان کرد: در مواجهه با کتاب درسی و تغییرات انجام شده باید دیدکلی به کتاب داشته باشیم به گونه‌ای که در کتاب‌های فارسی پایه دهم و یازدهم نکته‌های فراوانی درباره ارزش‌ها و نگرش‌های دینی و ارزشي وجود دارد.
معاون دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب‌های درسی ادامه داد: در کتاب فارسی ۲ پایه یازدهم چاپ سال ۹۶ در صفحه ۸۶ درس دهم، «رباعی‌های امروز»، به موضوع شهادت و حضرت ابوالفضل (ع) اشاره شده است همچنین در درس یازدهم «سپیده می‌آید»، به موضوع شهادت، انقلاب و امام زمان (عج) تاکید داریم و در شعرخوانی «مثنوی عاشقی» هم به موضوع شهادت پرداخته می‌شود.

تحلیل بازنگری کتاب‌های درسی نیازمند دید کلی است
امیری نیا تصریح کرد: در اصلاح و بازنگری کتاب‌های درسی، در کتاب فارسی ۲، پایه یازدهم برای چاپ ۹۷ اصلاحاتی را داشته ایم از قبیل اینکه دو مضمون شهادت و انتظار فرج حفظ شده است، اما به جای درس «سپیده می‌آید» متنی رساتر از قیصر امین پور با نام «صبح بی‌تو» در شعرخوانی با موضوع پاسداشت انتظار و امام زمان (عج) جایگزین شده خواهد شد.
وی افزود: شعرخوانی «مثنوی عاشقی» با موضوع پاسداشت شهادت و رزمندگان اسلام جایگزین درس دهم شده است علاوه بر آن به مضامین مربوط به ائمه و انبیا می‌توان اشاره کرد که در کتاب فارسی یک پایه دهم چاپ سال ۹۶ مورد توجه قرار گرفته است.
معاون دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب‌های درسی ادامه داد: در درس هفتم، «جمال و کمال»، با تکیه بر قصص قرآنی داستان حضرت یوسف (ع) روایت می‌شود همچنین درس «سایه سار نخل ولایت» در مدح حضرت علی (ع) برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است.
امیری نیا تصریح کرد: شعرخوانی «باز این چه شورش است» از محتشم کاشانی به واقعه کربلا و شناساندن این واقعه می‌پردازد همچنین درس «دریادلان سرفراز» وفاداری رزمندگان ایرانی در ایام جنگ را تبیین می‌کند و مطلب «وفاداری شیرزنان ایران» تاکیدی بر ارزش‌های دفاع مقدس و شهدا و شهادت دارد.
حفظ ارزش‌ها را در کتاب درسی اعمال می‌کنیم
وی با اشاره به مصادیق حفظ ارزش‌ها در کتاب‌های درسی گفت: مضامین مورد نظر حفظ می‌شوند و با نظر شورای برنامه ریزی درسی پیشنهاد‌ها و تحلیل‌های ارسالی از سوی دبیران، متون جذاب‌تر و متناسب با فراگیران برای بهبود برنامه و کتاب درسی در نظر گرفته می‌شود.
معاون دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب‌های درسی اظهار کرد: حذف مطالبی که اخیرا مطرح شده برای بررسی مجدد به شورای برنامه درسی ارجاع داده شده است تا نسبت به تغییرات لازم در چاپ آتی (سال تحصیلی ۹۸-۹۷) اقدام و این نقیصه برطرف شود.