به گزارش روابط عمومی وامور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با حضور معاون وزیر و رپیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی همایش«شیوه های نوین حفاظت محیط زیست با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و نقش آن در سلامت انسان» در اهواز برگزار شد.
در این همایش که صبح روز(دوشنبه 30 بهمن ماه 96) در سالن گیت بوستان مجموعه منازل مسکونی سازمان آب و برق خوزستان برگزار گردید آقای دکتر مدنی معاون سازمان محیط زیست کشور و آقای دکتر محمود امانی طهرانی مدیرکل دفتر تالیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه عمومی نیز حضور داشتند.
حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان پیش از ظهر امروز در همایش شیوههای نوین حفاظت محیط زیست که در محل سالن همایش گیت بوستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: یکی از بحثهایی که در سند تحول به آن پرداخته شده هدفگذاری برای این است که دانش آموزان ما به حیات طیبه دست پیدا کنند.
وی گفت: اگر زبان طبیعت را یاد بگیریم به طور حتم نه تنها طبیعت بلکه کل هستی با ما سخن میگوید فقط باید بتوانیم ارتباط با طبیعت را برقرار کنیم.
معاون پژوهشی وزیر آموزشوپرورش بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در سند تحول به آن پرداخته شده است بحث شناسایی و چگونگی ارتباط با طبیعت است.
محمدیان عنوان کرد: موضوع آب، خاک، هوا، انرژیهای تجدید پذیر، بازیافت زباله و...موضوعات مهمی هستند که نتایج پرداختن به آنها باید به سودآوری در کشور منجر شود.
وی با اشاره به خشک شدن رودخانه دجله گفت: سرشاخههای این رودخانه در دست هر کشوری هست با بهرهبرداری بیشتر هیچ توجهی به پاییندستیها نمیکند.
معاون پژوهشی وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه در سیاستهای ملی نیز اشتباهاتی رخداده است، عنوان کرد: سدسازیهای بدون مطالعه امروز سبب بحرانهای زیست محیطی مانند دریاچه ارومیه ، گردوخاک در خوزستان و ریزگردهای نمک در شمال شده است.
محمدیان با بیان اینکه مسائل زیست محیطی ما را وادار میکند که در برنامههای آموزشی دقت بیشتری داشته باشم، بیان کرد: در مواجه با پدیدهای مانند گردوخاک بیش از آنکه بنالیم باید بسازیم و بیش از آنکه شکایت کنیم باید فکر کنیم.
وی گفت: با توجه به اینکه رود هیرمند از افغانستان سرچشمه میگیرد میتواند منحرف نیز شود که باید مواظبت کنیم در زیستبوم سیستان چه کارهایی انجام شود.
معاون پژوهشی وزیر آموزشوپرورش عنوان کرد: مسائل زیست محیطی بحثهایی است که باید از مدرسه آموزش داده شود و دانش آموزان به عنوان مدیران و بهرهبرداران آینده باید به خوبی آنها را یاد بگیرند.
کاوه مدنی در همایش شیوههای نوین حفاظت محیط زیست اظهار کرد:
*** ضرورت تامین حقآبه های تالاب های خوزستان
مدنی افزود: وجود پدیده هایی مانند گرد و غبار به ما یادآوری می کند که تالاب ها نیز حق حیات دارند و باید برای تامین حقابه زیستی خوزستان بیشتر تلاش کنیم تا با باز گرداندن این حق به تالاب ها، وضعیت را بهبود دهیم.
وی با اشاره به اینکه نباید زیباییهای استان خوزستان به تاریخ بپیوندد، گفت: اگر بگوییم دیگر این زیبایی هایی را که امروز در کلیپ های تصویری وجود دارد نخواهیم دید یک اشتباه استراتژیک بزرگی است. معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که کار بزرگی در حوزه آموزش و پرورش و محیط زیست انجام شده است، افزود: در اسناد بالادستی در دهه 50 قرار بود محیط زیست بخشی از منابع تحصیلی و حتی دانشگاه ها باشد اما متاسفانه تا به امروز محقق نشده است.
*** ضرورت تغییر تفکر برای داشتن محیط زیست سالم
مدنی با بیان این که فجایع زیست محیطی رخ داده به ما یادآوری می کنند اهمیت محیط زیست را بفهمیم، گفت: آنچه باید تغییر کنند تا محیط زیست سالم و احیا شود تفکر است و اگر تفکر و آموزش اصلاح نشود محیط زیست سالم نخواهد شد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: متاسفانه تغییر تفکر به سختی صورت می گیرد و آنچه مسلم است این که اصلاح باید در سطوح پایین و در مدارس انجام شود که نیازمند سرمایه گذاری بزرگی است.
*** تدوین کتاب درسی با موضوع زیست محیطی کاری بسیار بزرگ و مهم است
مدنی با بیان اینکه تهیه و تدوین یک کتاب با موضوع زیست محیطی کاری بسیار بزرگ و مهم است که در حوزه آموزش و پرورش انجام شده است، افزود: اگر این کتاب نیازمند اصلاحات نیر باشد اما چون با همت و تلاش مجموعه محیط زیست و آموزش و پرورش وارد حوزه درسی شده کار بسیار با ارزشی است.
مدنی با اشاره به اینکه در دوران گذشته عنوان کتابی با موضوع محیط زیست وجود نداشته است اظهار داشت: آنچه ما آموخته ایم بر اساس آزمون و خطا بوده که هزینههای بسیاری برای مملکت داشته و فهمیده ایم امروز محیط زیست بسیار با ارزش است و امیدواریم نسلهای بعدی که سکاندار هدایت جامعه هستند به خوبی از دانش های آموخته شده در این حوزه استفاده کنند.
مدنی تصریح کرد: همه کشور شرمنده مردم خوزستان است، باید این اتفاقات زیست محیطی اصلاح شود و برای اصلاح و احیای محیط زیست تلاش کنیم؛ ما باید پاسخگوی مطالبات زیست محیطی نسل آینده باشیم و برای آنها سرمایه گذاری کنیم.
وی تالیف کتاب محیط زیست را کاری خوب دانست و یادآور شد: این کافی نیست و باید کاری کنیم محیط زیست وارد مدارس شود و با همکاری محیط زیست و آموزش پرورش فضای مدارس زیست محیطی شود . به گفته مدنی ، دانش آموزانی که در مدارس با فضای زیست محیطی رشد کنند بیشتر نسبت به آن احساس تعلق دارند.
معاون آموزش سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: سازمان محیط زیست در خصوص حمایت از برنامه آموزشی در حوزه آموزش و پرورش چه در بعد مادی، معنوی و تخصصی آمادگی دارد تا بتوانیم شاهد حضور محیط زیست در مدارس و آموزش و پرورش باشیم.