کتاب درسی عرصه جنجال نیست/ سازمان پژوهش روی موج سیاسی حرکت نمی کند

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، محمود امانی طهرانی روز چهارشنبه 19 مهرماه 96 در نشست خبری با بیان اینکه کتاب درسی امانتی در دست ما است، اظهار داشت: از نقدهای عالمانه و جاندار استقبال می کنیم، اما شایعات درباره حذف مطالبی از کتاب های درسی حاصل سوء مدیریت عده ای است که فضای مجازی نیز به آن دامن می زنند.

وی تصریح کرد: تنها در دوره ابتدایی 41 جلد کتاب در پنج هزار صفحه داریم که صدها موضوع را پوشش می دهد و طبیعی است که بر اساس برنامه درسی، مطالبی حذف یا اضافه شود.
مدیرکل دفتر تالیف کتاب های درسی گفت: ایثار و شهادت، ارزش های انقلاب اسلامی، فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی، کار و سرمایه ملی و اقتصاد مقاومتی و هویت از جمله انبوه موضوعات مورد اشاره در کتاب های درسی است و ممکن است جابجایی هایی در مطالب رخ دهد اما اینکه عده ای در اذهان عمومی اینگونه القا کنند که آموزش و پرورش به مسائل ارزشی بی اعتنا است، کاملا خلاف واقع است.

وی اظهار کرد: با بررسی کتاب های درسی در سه دوره تحصیلی در می یابیم که در خصوص سازماندهی فکری، محتوایی، روش و نحوه آماده سازی کتاب ها تاکنون اقدامات خوبی انجام شده به عنوان مثال در دهه 70 کتاب های عمومی صرفا حافظه محور بود اما با مطالعات عمیق سه ساله، اهداف این کتاب ها متحول شد و به روش های نگرش، دانش و مهارت تبدیل شد.
مدیرکل دفتر تالیف کتاب های درسی یادآور شد: در این فاصله زمانی همچنین کتاب های فارسی، ریاضی، مطالعات اجتماعی و دینی تغییرات چشمگیری داشته و امروز کتاب های درسی از حیث محتوا و روش آماده سازی با گذشته متفاوت شده است.
امانی طهرانی با بیان اینکه استاندارد بازبینی کتاب های درسی پنج سال یک بار و باز تالیف آن 10 سال یک بار انجام می شود، بیان داشت: هر کتاب بعد از تالیف، توسط 64 معلم از 32 استان کشور مورد بازبینی و اعتبار سنجی قرار می گیرد و سپس این کتاب ها به صورت آزمایشی چاپ و منتشر می شود و بعد از بررسی در کلاس درس و دریافت نظرات معلمان، اصلاحات روی کتاب برای سال های آینده اعمال می شود.