کتاب «انسان و محیط زیست»، کتاب جدید پایه یازدهم

مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری متذکر شد: علاوه بر این سه درس که سال گذشته تألیف شد، در پایه یازدهم کتاب جدیدی به نام «انسان و محیط زیست» داریم که 2 ساعت در هفته، برای همه دانش‌آموزان پایه یازدهم در همه شاخه‌ها ارائه می‌شود و باید آن را بخوانند.

امانی طهرانی عنوان کرد: این کتاب، کتاب مسئله محوری است که در 7 مبحث مهم انتخاب شده و شامل 4 عنصر محیط زیست، شامل «آب»،«خاک»، «هوا» و «انرژی» است؛ علاوه بر آن، تنوع زیستی، زباله و گردشگری موضوعات دیگر است.

وی خاطر نشان کرد: از صفر تا صد تألیف این کتاب در دفتر تألیف انجام شد و از متخصصان سازمان حفاظت محیط زیست نیز کمک گرفته‌ایم.

مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری در خصوص اینکه «چه کسانی کتاب یاد شده را تدریس می‌کنند؟»، گفت: این کتاب را معلمان زمین‌شناسی، زیست‌شناسی و جغرافیا تدریس می‌کنند.

امانی طهرانی در خصوص«سختی کتب درسی و درگیر بودن مستقیم والدین با دانش‌آموزان در آموزش دروس»، تصریح کرد: روی همه کتاب‌ها تحقیق انجام می‌دهیم و برای نمونه؛ تک تک کتب پایه دهم توسط پژوهشگران تحلیل شده است و طبق آن اصلاحاتی انجام می‌شود.

وی بیان داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در دوره ابتدایی کتب درسی مناسب هستند؛ البته این موضوع وجود دارد که در برخی کتب، شیوه‌های آموزش تغییر کرده است و والدین با آن آشنا نیستند؛ ضمن اینکه ناشران کمک آموزشی، راهنمایی در این خصوص تدوین کرده‌اند.

مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری تصریح کرد: در حال حاضر در کتاب علوم اول ابتدایی، 3 فیلم برای آموزش والدین تهیه شده است و می‌شود برنامه‌های توجیهی خانواده را بیشتر کرد؛ البته معلمان در خصوص تغییرات کتب درسی به والدین توضیح می‌دهند و والدین نیز باید نقش کمکی داشته باشند.