کتاب‌های جدید نظام آموزشی کدامند؟

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس ، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی یکی از ارکان اساسی وزارت آموزش و پرورش است که به عنوان تولید کننده محوری محتواهای درسی و کتاب‌های دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی است.

مطالب درسی که اگر به درستی و با دقت نظر تدوین و تولید شود، راهگشا و هدایتگر میلیون‌ها دانش‌آموز می‌شود و در نقطه مقابل آن، کج روی و گمراهی دانش‌آموزان را به دنبال دارد.

برای آشنایی با کم و کیف تولید محتواهای درسی کتب دانش‌آموزان دوره ابتدایی و متوسطه نظری، با محمود امانی طهرانی مدیرکل دفتر تألیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه نظری به گفت‌وگو نشستیم تا از روند تهیه محتواهای آموزش و تربیتی کتب درسی در پایه‌های مختلف آگاه شویم و ابهامات موجود در اذهان مخاطبان و دلسوزان تعلیم و تربیت را بزداییم.

محمود امانی طهرانی مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری با اشاره به روند تغییر محتواهای کتب درسی، اظهار داشت: روندی که در تغییر کتب درسی از پایه ششم آغاز شده بود، به پایه یازدهم رسیده‌ است.

وی ادامه داد: در این پایه، هم کتاب‌های عمومی و مشترک بین شاخه‌های مختلف را داشته و هم دروس مشترک بین شاخه نظری را داریم؛ ضمن اینکه دروس اختصاصی رشته‌های نظری هم وجود دارد.

مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری با اشاره به کتاب‌های درسی پایه یازدهم، افزود: تألیف کتب تمام شده است و امیدواریم بدون تأخیر به دست دانش‌آموزان برسد.

امانی طهرانی اضافه کرد: پاره‌ای از عنوان‌های درسی در دوره دوم متوسطه در جدول دروس بوده است، اما ذیل این عناوین، کتاب‌های جدید است که در دوره دوم متوسطه وارد شده که البته دانش‌آموزان با برخی از این کتاب‌ها در سال قبل آشنا شده‌اند.

وی یادآور شد: سه درس داریم که 2 درس از آن را دانش‌آموزان در پایه دهم و یازدهم می‌خوانند و این انتخاب، توسط مدرسه انجام می‌شود و شامل کتاب «تفکر و سواد رسانه‌ای»، «هنر»و «کارگاه کارآفرینی و تولید» است.

* انتخاب یک کتاب از دو کتاب «هنر» و «کارگاه کارآفرینی و تولید» توسط پایه یازدهمی‌ها

مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری تصریح کرد: در سال قبل، اقبال به سمت کتاب «تفکر و سواد رسانه‌ای» بود و امسال در پایه یازدهم، دانش‌آموزانی که سال گذشته این کتاب را خوانده‌اند، باید از همین 2 درس، یکی را بخوانند.

امانی طهرانی گفت: دانش‌آموزان پایه دهمی امسال باید دو درس از سه درس یادشده را بخوانند و انتخاب این دو درس به عهده مدارس است و شورای عالی آموزش و پرورش با این موضوع که مدارس انتخاب کنند، بابی را باز کرد که درس انتخابی داشته باشیم.

* 29 عنوان کتاب در پایه یازدهم

مدیرکل دفتر تألیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری در خصوص «تعداد عناوین کتاب درسی در سال تحصیلی جدید در مقطع ابتدایی و دبیرستان» به خبرنگار فارس تصریح کرد: در پایه یازدهم 29 عنوان کتاب جدید التألیف داریم که مربوط به رشته‌های نظری است.

وی در خصوص «موضوع آسیب‌های اجتماعی و محتواهای مربوط به آن»، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های زیادی داشتیم و یک اقدام خوبی که انجام شد، تألیف کتاب «تفکر و سواد رسانه‌ای» پایه دهم و یازدهم بود که به نوعی شناخت عمیقی در مواجهه با رسانه‌ها به دانش‌آموزان می‌دهد.

امانی طهرانی ابراز داشت: کار دوم، کتاب هنر است که فوق‌العاده جدید بوده و در دوره دوم متوسطه است و این آموزش، نقش جدی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد.

وی بیان داشت: دروس در طبقه‌بندی به 3 دسته تقسیم می‌شوند؛ دروس اجباری که باید همه بخوانند، دروس انتخابی و دروس اختیاری است.